Search

Tunnustus riigikaitse õppetooli juhataja Marko Reichardtile

Vabaduse Tammepärja aumärk

30. augustil tunnustas justiits- ja digiminister Liisa-Ly Pakosta Vabaduse Tammepärja aumärgiga 25 inimest. Aumärki annab minister välja inimestele, kes hoiavad ja annavad edasi Eesti riigi ja rahva lähiajaloo mälestusi ning jäädvustavad vabadusvõitlust ja vastupanuliikumist. Aumärgi saajate hulgas olid meie kooli riigikaitse õppesuuna tänane juhti Marko Reichardt ning õppesuuna eelmine eestvedajat Kaiko Lippur. 2021. aastal sai aumärgi Rando Kuustik.

Aumärgi annetamiseks moodustas justiitsminister komisjoni, kuhu kuuluvad esimehena justiitsministeeriumi kantsler ja liikmetena Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliidu, Eesti Memento Liidu, Eesti vabadusvõitlejate Liidu, Eesti  Eruohvitseride Kogu, Eesti Endiste Metsavendade Liidu ja Eesti Reservohvitseride Kogu esindajad. Komisjon esitab justiitsministrile oma ettepanekud.

Marko Reichardt on Jakob Westholmi Gümnaasiumi laiapõhjalise riigikaitse õppetooli juhataja. Ta planeerib ja koordineerib laiapõhjalist riigikaitseõpet ning arendab isamaalisust ja kaitsetahet, juhendab õpilasi riigikaitse suunal välilaagrites ja õppekäikudel.

Kaiko Lippur oli kaua aega Jakob Westholmi Gümnaasiumi (JWG) riigikaitse õpetaja ja õppetooli juhataja ning kooli Noorkotkaste ja Kodutütarde rühma üks asutajatest. Nüüd on ta Jüri Gümnaasiumi riigikaitse õpetaja, Noorkotkaste rühma üks asutajatest ning liputoimkonna vanem. Kaiko osaleb võimalusel alati sündmuste korraldamisel ja läbiviimisel.

 

Allikas ja foto Aron Urb https://www.just.ee/vabaduse-tammeparja-aumark#item-1