- veebruaril sai teoks kauaoodatud õppekäik kooli tordivõistluse võitjatele. AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia laboris võõrustas meie kooli õpilasi vilistlane Rain Kuldjärv, kes on funktsionaalsete toitude ja jookide osakonna juht ning ka TFTAK-i innovatsioonispetsialist. Lisaks õpetab ta TalTechis sensoorikat ja annab toidu fermentatsiooni praktikume. Viimased kaks aastat on juhtinud Eesti Parima Toiduaine konkursi žüriid. Samuti kuulub ta Pääsuksemärgi komisjoni ning on Parim Talutoit žürii esimees.
Laboris käidi mitmetes eriotstarbelistes ruumides. Esimeses toimus toitude maitsmine ning katsetamine, mis on laboris valminud. Samuti asus seal aroomikapp, kus oli 300 erinevat lõhnamolekuli, mida kasutatakse toidu valmistamisel. Palju leidus ka külmkuivatusmasinaid ning erinevat keerulist tehnikat. Õpilased said teada asjadest, mille peale me tavaliselt ei mõtle.
Fotod Kaia Rikson